Ovnsbakt kylling med philadelphia ost og pesto
(fire pers)
Denne har vært en favoritt hos meg i mange år
*4 store kyllingfileter
*I beger philadelphia med urter/hvitløk eller orginal
*Et glass grønn pesto, evt hjemmelaget pesto, se under:
*Skinke, gjerne Serrano, Parma men også vanlig kokt skinke
Lag en "lomme" i hvert kyllingbryst og fyll med en tilsmakt mix av philadelphia og pesto. Legg skinke rundt brystet og pakk inn i enkelt pakker med folie.
Stek pakkene 40-45 min 225 grader
Server med salat og ris, og pakk opp pakkene på tallerkenen, slik at pestoblandingen også blir saus til risen
GRØNN PESTO
1 plante frisk basilikum
1-2 never ristede pinjekjerner
2 båter hvitløk
3-4 dl finrevet parmesan
1,5 - 2dl god olivenolje
fingersalt
Plukk av alle bladene på planten og putt dem opp i en hurtigmikser sammen med grovt hakket hvitløk og 3/4 mengde av pinjekjernene (MÅ ristes gyldne i tørr stekapanne)
Kjøres til tørr mos i mikseren.
Tilsett finrevet parmesan. Kjør blandingen på lav hastighet, samtidig som olivenoljen blandes i en tynn stråle.
Kjøres til blandingen bader i olje (tilsett gjerne mer enn angitt ved behov).
Smak til med fingersalt (Maldon).
Kan stå ukesvis i kjøleskap.
1 kommentar:
Denne har vi prøvd noen ganger nå, og vi elsker den :)
Legg inn en kommentar