Vietnamesisk kylling i karri
6stk Kyllingfilet i biter
olje til steking
Karrimarinade:
2 ts karri, bland gjerne mild og sterk
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper1stk lime, saft og skall
Kokos- og karrisaus:
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper1stk lime, saft og skall
Kokos- og karrisaus:
2 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 ts karri
olje til steking
1stk laurbærblad
0,5ts gurkemeie
Ca 1,25boks(er) kokosmelk
1dl fløte
4ring(er) ananas + 1 dl ananasjus
150gr aspargesbønner
salt og kvernet pepper
Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.
Kokos- og karrisaus:
Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.
2 fedd hvitløk
2 ts karri
olje til steking
1stk laurbærblad
0,5ts gurkemeie
Ca 1,25boks(er) kokosmelk
1dl fløte
4ring(er) ananas + 1 dl ananasjus
150gr aspargesbønner
salt og kvernet pepper
Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.
Kokos- og karrisaus:
Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.
Her lager vi også hjemmelaget nanbrød som passer utrolig godt til.
__________________
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar