tirsdag 11. oktober 2011

Ovnsbakt kylling med philadelphia ost og pesto

Ovnsbakt kylling med philadelphia ost og pesto
(fire pers)
Denne har vært en favoritt hos meg i mange år


*4 store kyllingfileter
*I beger philadelphia med urter/hvitløk eller orginal
*Et glass grønn pesto, evt hjemmelaget pesto, se under:
*Skinke, gjerne Serrano, Parma men også vanlig kokt skinke

Lag en "lomme" i hvert kyllingbryst og fyll med en tilsmakt mix av philadelphia og pesto. Legg skinke rundt brystet og pakk inn i enkelt pakker med folie.

Stek pakkene 40-45 min 225 grader

Server med salat og ris, og pakk opp pakkene på tallerkenen, slik at pestoblandingen også blir saus til risen


GRØNN PESTO

1 plante frisk basilikum
1-2 never ristede pinjekjerner
2 båter hvitløk
3-4 dl finrevet parmesan
1,5 - 2dl god olivenolje
fingersalt

Plukk av alle bladene på planten og putt dem opp i en hurtigmikser sammen med grovt hakket hvitløk og 3/4 mengde av pinjekjernene (MÅ ristes gyldne i tørr stekapanne)
Kjøres til tørr mos i mikseren.
Tilsett finrevet parmesan. Kjør blandingen på lav hastighet, samtidig som olivenoljen blandes i en tynn stråle.
Kjøres til blandingen bader i olje (tilsett gjerne mer enn angitt ved behov).
Smak til med fingersalt (Maldon).

Kan stå ukesvis i kjøleskap.

1 kommentar:

Bling - our elf on the shelf sa...

Denne har vi prøvd noen ganger nå, og vi elsker den :)