lørdag 10. desember 2011

Kjøttboller ala Hellstrøm

Denne oppskriften anbefales virkelig, den er utrolig digg for å si det på godt norsk.

Jeg har ikke tatt noen bilder av de, for guds skyld en kjøttbolle ser faktisk ut som en kjøttbolle. (Funker å godt i fløtesaus.)

Vil dere absolutt sjekke de ut, lag de selv å blogg et eget bilde;) God fornøyelse!

 

Her er oppskriften

Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller
800 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
¼ loff uten skorpe
2 ½ dl melk (H-melk)
½ finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt
Bland alt sammen i en stor bolle.
Form passe store kjøttboller som du steker gyllenbrune i en stekepanne.
Tomatsaus
200 g svinekjøttdeig
4 løk
1 kg tomater
2-3 ss tomatpurè
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt cayenne pepper
5 laurbærblad
vann
Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne.
Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne.
Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle.
Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen.
Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper.
Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen.
La det koke over svak varme i minst én time.
Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser
Da er det serveringsklart og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør!

Ingen kommentarer: